Symvaya Reizen

Onze contactgegevens

Dorpstraat, 20/1
3530 Houthalen

Tel. +32 11 60 31 41

Fax +32 11 52 42 01

info@symvayareizen.be

Lic. 2115

Find us on Facebook

The Facebook url is not set in the CRM.

Tips and Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Click hier

Parfums en magie van Marrakech

The
porte
lac
palmiers
place
Marrakech, gelegen aan de voet van de bergen en vlakbij de woestijn, is een fascinerende stad! Onder de blauwe hemel en de genereuze Marokkaanse zon is een fata morgana tot leven gekomen: Marrakech. Het lijkt wel of een goede ziel deze stad tot leven heeft gewekt. Tot diep in de nacht hoor je gezang en dans op het ritme van de tamboerijnen gecombineerd met de geuren van geroosterd vlees en muntthee. Deze stad is zeker uw bezoek waard ! In deze stad van duizend en één nacht, niet ver van de Hoge Atlas en mooi afgelijnd door een reusachtige palmenboomgaard, ontdekt u nog het authentieke Marokko. Gelegen tussen woestijn en bergen, oasen en rotsgesteente draagt de stad, die haar naam aan het land gegeven heeft, achteloos haar titel als 'hoofdstad van het zuiden'. Ze is omgeven door een twintigtal km stadswallen met 19 poorten en bekend voor haar medina, soeks en het Djemaa El Fnaplein. Dit plein is een van de meest fascinerende ter wereld. Het is een echt openluchttheater, als het ware de ziel en het kloppende hart van het land. Unesco heeft het in mei 2001 uitgeroepen tot 'mondeling overgeleverd en immaterieel patrimonium van de Mensheid'.

Goed om te weten

  • Om de zomerse hitte te vermijden kunt u het beste in de lente of de herfst naar Marrakech afreizen.
  • De stad telt honderden riads, de ene al mooier en gastvrijer dan de andere. Over het algemeen is een riad een klein charmehotel met minder dan tien kamers. De kamers bevinden zich rond een patio met fontein op één of meerdere verdiepingen en helemaal bovenaan is er een terras om bij het slurpen van een muntthee de ondergaande zon te bewonderen of de nachtelijke stad te observeren.
  • Het beste tijdstip om het Djemaa el Fnaplein te bezoeken is ’s avonds wanneer het feestgewoel volop aan de gang is en de trommels geestdriftig roffelen. Ook hier kunt u vanop het terras van het Café de France of van de cafés Argana of Glacier, bij het drinken van een hete muntthee, gadeslaan hoe de lichten van de stad gedijen.

Onze contactgegevens

Dorpstraat, 20/1
3530 Houthalen

Tel. +32 11 60 31 41

Fax +32 11 52 42 01

info@symvayareizen.be

Lic. 2115

Find us on Facebook

The Facebook url is not set in the CRM.

Tips and Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Click hier